Kenangan PMR..?

Monday, October 4, 2010 6 Jejak Pembaca
Before aku start....
pengarang nk wish 




'Selamat Menjawab Exam PMR Dgn Hati yg Tenang'




sbb apa aku wish mcm tu..
jawapan nyer ialah
aku kalo ada pekse besar mmg susah nk bertenang ni!
hati plus otak asek dok pikiaq mende ni jer
tp org asek kata aku relax n tenang jer
kalo pekse ni.
mgkn sbb aku xbace ape2 sebelum nk masuk dewan tu.!
org pon dok kata 'tgk zul....relax jer!'
la...da mmg aku xminat nk bace yg teramat last2 minit ni
(aku minat bace last minit..tp yg teramat last2 minit ni xminat la..sori! =p)


**nk taw sbb ape tak?...nnti aku tulis kt bwh skali! stay tuned taw! promise! ;-)**



kalo nk diceritakan tentang PMR ni...
mmg membosankan
sbb mesti cite

study mcm nk rak mlm tu
+jwb pekse pastu soklan tu susah mcm @#%$@#
+ala.... ada careless
+rugi aku xbace tu doo...!
+ooooyeah! merdeka..!
+ala...takot nyer nk amek result
+dan yg terakhir melompat atau balik rumah cepat2 (nanges dlm bilik)


aku nk tukar...! buhsan la....

kisah ku..!
(xbest pon..kalo nk xnk bace pon xpe)

pernah x
korang maen bola kt padang sambil2 org PMR tuh nga jwb soklan    << boring nyer topik dia ni

(diowg nga garu2 kepala kt dewan..aku tergolek golek kt padang)


xpena en...
aku dgn member2 aku je penah
(kalo korang pernah sila bgtaw cite anda di ruangan mengomen =p)

nk wat mcm ner en...
boring sgt kot mase tu!!
org len cuti..
kite2 ni kene skola..
pe lagi maen bola ar
(memandangkan waktu PJ la kate kan)

tp
cikgu kata jgn bising2
(kteowg plak kata..''mcm ner nk maen diam jer? kteowg nk terjerit2 terpekik terlolong kt padang tu)

kteowg pon maen la dlm
versi EPL kt ASTRO yg telah di 'mute' kan suaranya.!


mula2 kteog ingat...
mmg kompem2 susah nk maen ni! 
nk interact mcm ner ni


tetapi
perlawanan bola versi org2 bisu ini
berjalan dgn jayanya
(lagi smart plak kteowg maen  versi ni drpd versi biase)

dan perlawanan itu tamat tanpa disepak oleh cikgu disiplin
(mksd nyer kteowg xmenganggu bdk2 PMR tuh)



sekian...! trimas ;)






pembaca   : aik..? kata promise nk gtaw jwpn yg kt atas tu! pengarang cengkelat ar!
pengarang : a'ah la..seb baek korang2 ingat kan...



jwpn nyer ialah>>

aku xske bace teramat last2 minit kerana nnt en..
bila korang bace en..mase korang bace

 n korang xingat la mende tu
+eh..mcm xpena bace je
+eh..xhafal lagi siot! da la penting
+aduh..! mcm ner ni
+eh...yg ni ade ker?
+eh...cegu xpena ajar pun

dan jantung berdegup kencang..
otak xkeruan.
.bulu roma tegak berdiri (nmpk hantu er??)


dup!dap!dup!dap!..




sbb nervous nyer
pasal nnt lupa la sume nyer....


aku lagi suka xbace...
relax sebelum masuk dewan..
senyum2 kt org..
tenang kan jiwa sebelum pergi berperang!


bace doa byk2..! 
nnti insya-ALLAH
mase pekse tu..
sume mencurah-curah ke medan perperangan tu..
ni pengalaman aku la..
da mencurah curah tu..
tulis la sume formula2 ke..
ape2 jela yg korang hafal..
nnt senang nk rujuk..
xyah nk ingat 44 kali mase pekse (lagi2 kalo CHEM)


so..THE END


note : kalau anda2 ada pengalaman yg aneh2 masa PMR. sila share kt ruangan komen.

6 Jejak Pembaca:

  • gagahperkasa said...

    ak x sanggup nak ingat kan kembali kisah silam....
    ia seakan mimpi buruk.....
    bg ak yang dah lps biar kan lah lepas...
    lagi 1 cte yg ak x plg menyeramkan ialah waktu spm......
    tu nnti time spm ar kan....

  • Anonymous said...

    Uhh.. Bpk ah aku tringat doh. Mse tu skit je org. Yela rmi ponteng mse PMR. Aku gilir2 tukar jdi keeper ngan din. Ramli asyik kene mrh je sbb die leka mnari dangdut wakaka

  • ZuL Pang said...

    1st of all...
    may i know who are you wahai 'gagah perkasa' (senang nk refer nnt)

    tp biar aku balas komen dulu..
    cikgu badrol cool jer! senang je nk mintak dia maen bola! haha..syiok abes..

    xpe..la! kalah pon! janji syiok abes maen!


    yg anonymous ni fahmi aku rase, giler bosan mase PMR tu..sunyi! cekgu bukan ade sgt pon! Ramlee xminum tongkat ali lagi mase tu


    wahai gagahperkasa

    yg tu nnti aku post! stay tuned (kalo aku de mase)

  • cik kacank said...

    hahahaha
    owh,,,tahun depan aku pown mahu jd van persie jugalah
    hahaha
    tahniah kerana menamatkan sesi liga dengan jayanya
    eyk
    kalo maen mse jawap pekse tuh tak bleh ka

  • ZuL Pang said...

    wa....nk van persie jep! xpe2 aku jadi fabregas! ahahaha ;)

    oo...nk maen mase pekse ea..! hmm..jap! nk pikiaq

    ha...! same ade ko nk balek cepat2 mase amek result tu or melompat2

    the choice is in ur hand
    make sure u pick the right one!
    have a nice day ;)

Sila Tinggalkan Jejak Anda

 

©Copyright 2011 xpert_WiZ LiFe | TNB