Tension Bermula

Friday, June 17, 2011 4 Jejak Pembaca
السلام عليكم


Entri ini ditulis setelah berulang ulang kali 
ketakutan aku muncul mengacau mood aku tengah berangan.
ketakutan tersebut ialah mengenai "susahnya degree". 
hadoi....
penat aku fikir.
**sebenarnya 14 Jun 2011 aritu**

ketakutan ini bermula ketika 
aku register subjek untuk sem ni. 
aku terpaksa ambil 17jam kredit.
bagi aku cukup heavy
(dari segi batiniah..xde unit/scale dapat nk ukur keberatannya)
 tapi bila aku fikir sem ni susah giler,pack gila jadual,
susahnya....
**ya..aku pesimistic.
tolong doakan aku jadi optimis**


tapi itulah total jam kredit yg aku akan ambil
tiap2 sem mase degree.
17 jam kredit
sambil2 aku ketakutan tu aku tetap berangan
dan aku keep berangan dalam anganan aku.
 Aku berangan nk berangan mcm ni
aku nk dok sorang2..
atas bukit yg rata gitu (xde semak)..
ada satu pokok yg rendang xberbuah (typical movie scene)

**bagi sesiapa yg x mempunyai imaginasi tahap lecturer kimia aku**
ni ade sedikit gambaran

**abaikan kambing2 disitu..tu bukan aku**


berfikir sejenak (padahal berangan smpai ke galaksi Andromeda)
aku fikir tentang lame nyeeee.....
**ini bukan entri kemaruk nk kawen ye**
 aku nk jadi pelajar ni..

bila hati rase dah mula xdpt menahan
 keperitan mengenai angan2 aku tu.
angin sepoi2 bahasa menghembus lembut ke pipi aku..
fuhh…! Layan beb….


Huh…tu sume angan dlm angan2-an

aku kadang teringin nk lari dari
kacau bilau hati aku ni fikirkan pelajaran ni.
 Aku teringin nk merantau kt luar Negara.
Berbekalkan duit yg x seberapa.
 Hanya cukup utk makan dan minum..
akan ku bawa sekali kamera ku.
akan ku sapu semua pengalaman2 yg ade kt tepi2 kaki lima tu

dan...
**aku xbleh sambung sbb xdpt aku bayangkan**

The End




p/s : oh ya...mesti ade tertanya tanya..kenapa lecturer kimia aku mempunyai imaginasi tinggi mengalahkan lecturer fizik

jawapan nya kerana dia je taw ape yg dia ajar. benda2 mengarut yg ade kt kimia tuh (ayat org tensen blaja kimia)

4 Jejak Pembaca:

  • ZuL Pang said...

    Iman : kimia biasa la..mengarut semuanya. betul2! aku sokong...buat semuanya kerana Allah.

    khairiah : jom2...berangan! ahahaha. seb baek arab aku tak masuk jam kredit. kalo x...20jam la jwb nye

  • Ungu said...

    kau nampak comel bila kau menulis blog.

    tapi bila ingat balik zaman sekolah dulu...



    oh btw, selamat maju jaya ya! :D

    Dan aku tak sempat abaikan kambing-kambing bawah pokok. Aku terus anggap tu engkau.

    Huh.

Sila Tinggalkan Jejak Anda

 

©Copyright 2011 xpert_WiZ LiFe | TNB