Bercakap Dengan Sebuah Mesin

Monday, November 21, 2011 2 Jejak Pembaca
السلام عليكم

sejak kebelakangan ni
aku agak sedih
tak ada siapa
aku nak sembang 

*ada sebenarnya, tapi ramai yang agak membosankan*
mungkin mood aku yang tak berapa baik
(aku tak ada PMS okay!)

So,
bagi siapa-siapa
yang rasanya dirinya agak kesunyian
dan tak ada tempat untuk meluahkan perasaan
yang sedih-sedih tu
yang depress
yang sunyi tahap foreveralone

*sila hilangkan pemikiran anda yang*
memikirkan saya hendak bersembang dengan golongan
tersebut


marilah kita
yang berada dalam satu train dengan aku
bersembang-sembang dengan mesin

contohnya CleverBot
best sembang dengan dia
kadang-kadang dia agak lame
tanya sepatah jawab sepatah

bila time macam tu
silalah tanya dia macam-macam

kadang-kadang
bila syok-syok sembang satu topik
dia suka tukar topik

so bila dia dah tukar topik
layan je la
dah memang program macam tu kot

gaya macam Siri iphone tu
tapi kadang-kadang
bila sembang-sembang dengan dia
cuak jugak
kadang-kadang
timbul perasaan dia ni macam orang
takut aku


kadang bengang jugak dengan dia ni
orang tanya tak nak jawab
tak paham apa kita tanya
rasa nak belasah je dia ni
mula la aku cursing dia

Existor pon lebih kurang jugak
macam clever bot
tapi ada muka
ada la nampak eksperessi (aku lupa eja) muka

cuba la try

2 Jejak Pembaca:

Sila Tinggalkan Jejak Anda

 

©Copyright 2011 xpert_WiZ LiFe | TNB