Monday Blues Clues

Monday, July 2, 2012 4 Jejak Pembaca
السلام عليكم

fuhh
what a day!
gila betul hari ni
tapi aku dapat mengawal emosi dengan baik
dengan mengamalkan prinsip senyum sengih2


jom kita start
(kali ni cerita panjang yer..harap baca slow2)

hari ni
kol 8 pagi aku dah terpacak 
kat stesen bas depan SMK Subang
nak naik bas U81 pergi PJ

tunggu punya tunggu...
tunggu lagi


~~15 minit berlalu~~


bas sampai
aku pulak lupa nak set minda aku
bahawasanya pada waktu pagi
hari kerja
bas U81 ni
dah macam kereta api kat India tu


lebih kurang macam ni la

**nasib baik driver bus tu bawa slow**
kalo tak...habis penyek sape2 yg kecik
kat dalam bas ni

pastu naik LRT kat stesen Asia Jaya
sampai Stesen last skali
Stesen Putra Gombak
(ada la 19-20 stesen)

dah la aku ada kelas kol 11 ni
sampai2 stesen putra kol 10
tunggu bus kol 10.30
sampai UiA kol 10.43
"berjalan kaki" 10.47
sampai lah bilik

pastu kemas2 beg ke kelas
turun bawah
start motor
bila dah sampai kat motor
helmet plak lupa bawak
"berjalan" lagi

pastu biasa la
motor pagi2
sejuk
nak start bukan main susah
3minit jugak aku nyetat nye

pastu tolak sket motor tu
tetiba rasa macam tolak superbike
padahal motor kapcai je
aku tengok2 tayar pancit plak
adooyai..
blues clues btol!!

aku dah pasang niat xnak gi kelas dah
**tapi ade presentation BM**
aku call classmate aku
suh amek aku

**skip part gi kelas BM**
walopon dilanda masalah
aku dapat sampaikan presentation dengan jayanya
muka senyum macam xde problem

pastu gi la Jusco Wangsa Maju
beli pam angin

beli...beli...beli...
sampai bilik
rehat jap
solat jap
gi la try pam motor tu

pam..punya pam
tak keras2 tayar tu
aku da pam beratus ratus kali
xnak dia keras2

pastu aku masuk bilik
bermeditasi jap
gi google
"pam tayar tubeless"

pastu bro2 dalam google ni
dia cakap
kalau tayar dah kempis tahap maximum tu
pakai pam kaki tu
sampai esok pagi tak habis

oooookay!!
aku paham dah

pastu petang gi la
stesen minyak yang terdekat
**seb baik dekat je**

dengan kelajuan 20km/h
aku sampai la BHP station
gi la tempat pam
set kan pressure angin
pastu

gi la letak kepala pam tu kat tayar aku

kepala pam yang dibulatkan tu


pastu tekan butang "flat tyre"
sebab tayar aku bukan kurang angin sikit2
tapi banyak

pastu aku pon hepi
tayar dah keras
aku pon tarik la kepala pam tu dari tayar aku

tiba2
poom...
jadilah koko krunch


hahahha
pastu miracle telah jadi
nut tayar aku cabut

yang dibulatkan tu.

aku dah mula panik dah
mana tak nye
tak de benda tu
macam mana dak pam
adoyai~~~~~

apa lagi
bawak 20km/h lagi la
gi workshop yang terdekat
seb baek dekat

gi la baiki jap
akhirnya
okay jugak
alhamdulillah tak jadi apa2 yang tak di ingini


sriyessssss......
aku nak tido~~
kurang kasih sayang betul


p/s : "berjalan" tu maksud nye..aku berlari dalam gaya macho la





4 Jejak Pembaca:

Sila Tinggalkan Jejak Anda

 

©Copyright 2011 xpert_WiZ LiFe | TNB